Jan Kooijman start YouTube-serie over dansen in coronatijd

Door: DitjesDatjes
09-05-2020

Acteur, presentator en danser Jan Kooijman lanceert zaterdag op YouTube een interviewserie met de titel ‘1,5m DANS’. In een reeks gesprekken met belangrijke spelers uit de Nederlandse danswereld verkent Kooijman de vraag wat de mogelijkheden voor deze sector zijn in de 1,5 metersamenleving. De eerste aflevering is Igone de Jongh te gast, die vorig jaar na 24 jaar afscheid nam van het Nationale Ballet. Dat heeft Kooijman zaterdag gemeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Toen ik hoorde dat iedereen naar een nieuw soort normaal moest gaan en de 1,5 metersamenleving daar een onderdeel van zou zijn, kon ik me alleen afvragen hoe je daarmee omgaat. Is zoiets haalbaar? En wat zijn de gevolgen voor de culturele sector?” De acteur en voormalig danser kan zich niet voorstellen dat optreden of films maken mogelijk is als de spelers elkaar niet kunnen aanraken. “Hoe gaan gezelschappen, dansers en makers om met deze bijna onmogelijke opdracht?

Igone de Jongh zou in juni in Theater Carré haar eerste dansgala als zelfstandig producent presenteren, maar deze avond moest vanwege de coronapandemie worden uitgesteld. Kooijman praat in latere afleveringen onder meer met Floris Bosveld, danser bij SIA en The Backstreet Boys, Scapino-leider Ed Wubbe, Conny Janssen en dansschooleigenaar Lucia Marthas.

Het is de bedoeling dat een aantal maal per week nieuwe afleveringen van ‘1,5m DANS’ online worden gezet op het YouTube-kanaal van Kooijman en op zijn Instagram-account.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD