Jan Slagter over NPO-rel: We gaan fijn door met ‘We zijn er bijna

Jan Slagter
Door: Jos La Grande
26-05-2021

Omroep Max gaat ondanks de jacht van de NPO op jongere kijkers gewoon door met het maken van programma’s voor ouderen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat kondigt Jan Slagter, oprichter van de ouderenomroep, aan in zijn laatste column. Hij reageert daarmee op de donderwolken die hangen boven programma’s als Blauw Bloed en Opgelicht. Die dreigen te verdwijnen in verband met de geplande verjongingskuur van Hilversum.

Jan Slagter: ,,Ik zit nu vijftien jaar bij de publieke omroep en ik hoor al vijftien jaar: we moeten verjongen. Op zich een prima idee, maar dat mag nooit ten koste gaan van onze programmering.”

Volgens Slagter is het bijna een mission impossible van de publieke omroep. Deze zomer gaat Max weer ‘fijn’ opnames maken voor ‘MAX vakantieman’, ‘We zijn er Bijna!’ en ‘Denkend aan Holland’, kondigt Slagter aan, ,,Ik kan me er nu al op verheugen!”

Over de jongeren schrijft Slagter in zijn column bij Spreekbuis.nl: ,,Ik vermoed dat die groep niet na het eten met een programmagids op de bank gaat zitten met de vraag wat er die avond op de televisie komt. Kan je jong publiek niet beter zoeken daar waar ze zijn, dat is op YouTube, Netflix, noem maar op.”

Meer DenD