Jandino boos om uitspraken Eva Jinek: ‘Ze is niet eerlijk’

Eva Jinek heeft ruzie met Jandino
Door: Charlotte Wijnen
30-09-2021

Jandino Asporaat haalt in een post op Instagram uit naar Eva Jinek. Zij stelt dat alle weigerartiesten niet bereid zijn om aan te schuiven in haar talkshow vanwege negatieve reacties na afloop. Maar volgens Jandino is dat helemaal niet waar. ,,Ze is niet eerlijk.”

De cabaretier besloot zijn tournee te stoppen omdat hij boos is dat bezoekers moeten aantonen dat zij gevaccineerd zijn of recent negatief getest zijn op corona.

Jinek liet dinsdag in haar show weten dat geen van de boze weigerartiesten in haar show uitleg wilde komen geven. Eva doelde daarbij op artiesten als Douwe Bob, Jandino Asporaat en Nielson. ,,De meest gehoorde redenen waren bang voor framing en vervelende reacties na afloop.”

‘Eva Jinek niet eerlijk’

Haar uitspraken schoten bij Jandino in het verkeerde keelgat. Hij had namelijk een andere reden opgegeven bij Eva. ,,Het had ze gesierd als ze eerlijk waren geweest en zeiden: ‘Jandino heeft meerdere malen bedankt voor onze show omdat hij vindt dat talkshows op dit moment ook bijdragen aan de verdeeldheid in Nederland, als het gaat om dit onderwerp”, schrijft de cabaretier op Instagram.

Jandino is boos dat hij door Jinek anders neergezet wordt. ,,Ik snap het, tijdens een talkshow moet er sensatie zijn, anders kijkt er niemand. Krantenkoppen moeten heftig zijn, anders leest er niemand. Alleen vraag ik me af: is dit echt wat we willen? Modder naar elkaar gooien?”

Veel kritiek

Onder meer de Kunstenbond, een vakbond voor mensen in de creatieve sector, uitte veel kritiek op weigerartiesten als Jandino en Douwe Bob omdat zij met het afgelasten van hun tournee ook hun crew, hun band en de theaters duperen. Veel mensen in de sector werken als zzp’er en zijn dolblij dat zij na anderhalf jaar coronalockdown weer aan de slag kunnen.

De band van Douwe Bob stapte dinsdag op omdat de zanger het besluit niet met hen had overlegd. Jandino wilde de afgelopen dagen niet zeggen of hij zijn crew had geconsulteerd over zijn besluit en of hij zijn crewleden financieel heeft gecompenseerd voor het werk dat zij nu niet meer kunnen doen.

BuzzE

Meer DenD