Janine Jansen ontvangt Johannes Vermeer Prijs

Door: DitjesDatjes
29-10-2018

DEN HAAG – De Johannes Vermeer Prijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, is maandagavond uitgereikt aan violiste Janine Jansen. Zij kreeg de prestigieuze onderscheiding in de Ridderzaal in Den Haag uit handen van cultuurminister Ingrid van Engelshoven.

“Haar muzikale interpretaties raken aan het geniale en oogsten unaniem bewondering en respect van publiek en collega-musici”, aldus de jury. “Janines talent, kwaliteit, toewijding, inzet en liefde voor het vak van violist maken haar tot een wereldster. Janine Jansen is daarnaast een rolmodel voor jonge musici.”

Jansen won al verschillende prijzen, waaronder vier Edisons, de Nederlandse Muziekprijs, de Preis der Deutschen Schallplattenkritik, de NDR Musikpreis, de Concertgebouw Prijs en de Royal Philharmonic Society Instrumentalist Award. Zij liet maandagavond weten heel blij te zijn met de prijs.

Sterke verbinding

“De krachtige boodschap die muziek brengt en de sterke verbinding die je met elkaar kunt ervaren, als musicus én luisteraar, is er een die ik met iedereen wil delen”, stelt de vermaarde muzikant.

De Johannes Vermeer Prijs is de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten en bestaat uit 100.000 euro. De winnaar mag het bedrag besteden aan een speciaal project binnen zijn of haar werkterrein. De Nederlandse regering heeft de prijs in 2009 in het leven geroepen om uitzonderlijk artistiek talent te eren en stimuleren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD