Jeangu Macrooy openhartig op de dag van het Eurovisiesongfestival

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Maanden heeft hij er, met de rest van Nederland, naartoe geleefd en vandaag zou het dan eindelijk zo ver zijn. Vandaag, 16 mei 2020, zou heel Rotterdam zijn klaargestoomd voor het Eurovisiesongfestival. Nu het Coronavirus roet in het eten gooit zal er vanavond een alternatief te zien zijn op de televisie. Jeangu Macrooy vertelde vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal openhartig over deze nogal aparte dag.

‘Dubbele gevoelens’

,,Ik werd vanochtend met dubbele gevoelens wakker”, legt de zanger uit. Nadat Duncan Laurence vorig jaar eindelijk weer de winst voor Nederland wist te behalen, was het nu de kans aan Jeangu Macrooy om Nederland te vertegenwoordigen. ,,Ik stond met een beetje een gek gevoel op eerlijk gezegd. Het is gewoon gek om te weten dat het niet is zoals het zou zijn.”

Vanavond wordt er gezongen

,,Ik ben blij dat er iets is”, vertelt Jeangu over het alternatief. Met: Europe Shine a Light, biedt de organisatie van Eurovision een alternatief. Wat dit precies inhoudt kan Jeangu niet vertellen. Wel legt de Nederlandse zanger uit: ,,We gaan toch alle 41 landen voorbij zien komen. Ik mag iets zeggen tegen de mensen en we gaan ook nog samen iets zingen.”

Verbindende factor

Jeangu hoopt vooral dat dit alternatief een verbindende factor met zich meebrengt. Vanavond zullen Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley het alternatief presenteren om 21:00 op NPO1. 

Tags

CHANTAL JANZENEDSILIA ROMBLEYEUROVISIEEUROVISIE SONGFESTIVALEUROVISIE SONGFESTIVAL 2020EUROVISIONJAN SMITJEANGUJEANGU MACROOY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck