Jette van der Meij openhartig over moeilijke jeugd

Door: DitjesenDatjes
21-03-2019

Het leven is niet makkelijk geweest voor GTST-actrice Jette van der Meij. Hoewel ze inmiddels haar plekje in de maatschappij gevonden heeft, was dat vroeger anders. Haar ouders steunden haar dromen namelijk niet.

Knokken

De 64-jarige Jette is al jaren te zien in Goede Tijden Slechte Tijden als Laura. Haar karakter moest drama na drama verwerken. Laura verloor twee kinderen, werd alcohollist en viel met haar keel in een kandelaar. Gelukkig gebeuren er in het echte leven van Jette minder heftige dingen, maar toch heeft ze flink wat voor haar kiezen gekregen. Vooral in haar jongere jaren heeft Jette hard moeten knokken voor succes.

Haar ouders hadden namelijk geen vertrouwen in de talenten en ambities van Jette. ,,Ik weet nog dat ik mijn moeder belde na mijn eerste professionele optreden met zingen”, vertelt de actrice tegen Libelle. ,,Ik had er wat geld voor gekregen. Trots vertelde ik erover maar ze zei helemaal niets. Ik zei: Mam. ik heb gezongen-waarom ben je zo stil? Ze antwoordde: Als ik enthousiast ga doen, dan denk jij straks misschien nog dat je het kunt.”

Oorlog

Jette denkt dat de negativiteit van haar ouders komt door de Tweede Wereldoorlog. Haar ouders hebben die allebei meegemaakt. ,,Hoe ik in het leven stond, mijn intuïtie, het gevoel van waaruit ik dit bestaan als artiest graag wilde. Daar werd altijd heel denigrerend over gedaan: O. ze voelt weer eens wat. Het is niet makkelijk geweest, echt niet.”

 

Meer DenD