Jeugdtrauma blijft Dries Roelvink achtervolgen

Door: Charlotte Wijnen
17-02-2022

Dries Roelvink is een gelukkig man: afgelopen jaar is hij zelfs nog opa geworden. Maar hoewel hij nog vol in het leven staat, blijft een trauma uit zijn jeugd hem achtervolgen.

Dries Roelvink vertelt openhartig over zijn grootste angst. Hij is bang voor de dood, een angst die is ontstaan door een trauma uit zijn jeugd.

‘Gillend van angst’

Op zijn vijftiende zag de zanger hoe een jonge sportleraar van 27 jaar dood neerviel op het voetbalveld. ,,Daar heb ik slechte nachten van gehad op die leeftijd, ik kwam soms gillend van angst mijn bed uit en dan ving mijn moeder me op”, vertelt hij in gesprek met Panorama.

Maar omdat Dries nooit hulp heeft gezocht, heeft hij nog altijd last van het trauma dat hij toen heeft opgelopen. Zo is hij ontzettend bang dat zijn eigen leven ook plotseling eindigt. ,,Vooral dat eeuwige dat erin zit opgesloten: als je doodgaat, ontstaat er een donker gat. Je voelt niks meer, je weet niks meer en je komt nooit, nooit, maar dan ook nooit meer terug”, legt hij uit. ,,Daar word ik niet vrolijk van. Mede omdat ik natuurlijk zo’n mooi leventje heb.”

De zanger vreest dan ook dat de angst met de jaren nog erger gaat worden. ,,Ik ben al over de helft, dus die angst zal alleen maar groter worden, vrees ik.”

Meer DenD