Jill Helena blaast concurrentie All Together Now weg

Door: Jos La Grande
05-01-2020

We kennen haar van The Winner, van The Voice en nu dan ook van All Together Now, waar ze afgelopen zaterdag alle conurrenten van het podium wegblies. De Eindhovense kreeg met All by Myself in de finale maar liefst alle 100 juryleden op de banken. In ruil daarvoor ging ze met de cheque van €10.000 naar Eindhoven.

Een ding staat vast: Jill Helena, die op advies van haar manager Gwendolyn Priestly tien jaar geleden haar eigen naam Jill van Leeuwen inwisselde voor haar artiestennaam, wil héél erg graag een ster worden. Het is deze zinderende ambitie die de zangeres stimuleert om al the way te gaan.

Verenigde Staten

Ze vertrok daarvoor zelfs 10 jaar geleden naar Los Angeles in de Verenigde Staten om daar het spoor te volgen van grote sterren als Whytney Houston en noem ze allemaal maar op. Hoe dat is afgelopen is niet helemaal duidelijk.

Ondertussen bracht Jill ook nog een single uit in Duitsland (Runaway), bereikte ze de finale van The Voice (4e editie) en is ze inmiddels ook te horen in de leader van Goede Tijden Slechte Tijden.

The Voice

Tien jaar later wordt de 32-jarige zangeres volop geboekt voor feesten en privé-party’s en blijft Helena aan de weg timmeren. Ze zong bij The Voice heel bewust in het Nederlands en boekte een paar ‘hits’ onder meer met Thomas Berge.

Bij All Together Now vielen de juryleden, onder wie Gerard Joling, van hun stoelen: de verschijning van Jill Helena in een goud pakje, de zwarte haren naar achteren gekamd en haar loepzuivere stem deden de rest. ,,Een aanwinst voor de Nederlandse muziekindustrie”, ,,ik ben weer aan het huilen”, ,,kippenvel over all my body”, waren slechts enkele enthousiaste reacties op Twitter.

Wordt dit dan het begin van het echte stardom voor Jill? Het begin is er. Want Jill Helena heeft zichzelf met haar versie van All By Myself definitief op de kaart gezet. En, haar voornaam begint met een J. Zou Jill naar Rotterdam afreizen als de Nederlandse inzending?

 

Meer DenD