Joan Haanappel terug in jury Dancing on Ice

Door: DitjesDatjes
06-11-2019

Joan Haanappel neemt in het nieuwe seizoen van Dancing on Ice opnieuw het jureren voor haar rekening. De voormalig kunstrijdster doet dit samen met Marc Forno, voormalig jurylid van Sterren dansen op het ijs, en kunstschaatser Ruben Reus.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Haanappel (78) won medailles op EK’s en deed twee keer mee aan de Olympische Winterspelen. In 2005 en 2006 was ze juryvoorzitter van het programma, dat toen nog te zien was bij RTL 4. In De Telegraaf vertelt ze dat ze destijds door de show een opleving zag in het kunstschaatsen, voor haar de reden om weer als jurylid op te treden. “Een mooi voorbeeld daarvan is Kyarha van Thiel. Zij is de nummer twee van Nederland en heeft ons land op het EK en WK vertegenwoordigd dit jaar. Zij heeft als klein meisje Dancing on Ice gezien op tv, en wilde gaan kunstrijden.”

De oud-kampioene vindt het bijzonder dat Dancing on Ice een liveshow is, ook voor de deelnemers. “Ga er maar aan staan, met een partner. Je kan niet denken: ik ga nu maar eens rechtsom in plaats van links, want er moet altijd iemand met je mee. Het is verschrikkelijk moeilijk. Daar kunnen kijkers thuis op de bank met thee, koffie of een glas bier in de hand wel om lachen, maar ga er zelf maar eens staan.”

Tommie Christiaan, Elske DeWall, Roy Donders, Celine Huijsmans, Charly Luske, Donny Roelvink, Nicolien Sauerbreij, Sabine Uitslag en Juvat Westendorp binden dit seizoen de ijzers onder. De presentatie van de show is in handen van Patty Brard en Winston Gerschtanowitz. Dancing on Ice is vanaf 7 december te zien op SBS6.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD