Jochem Myjer uit kritiek op film Yolanthe

Door: Charlotte Wijnen
14-10-2021

Yolanthe Cabau was te gast bij Op1 om te vertellen over haar rol in de nieuwe film ‘Liefde Zonder Grenzen’. Ook Jochem Myjer was te gast, maar botste flink met Yolanthe. Hij kan zich totaal niet herkennen in de rol die ze speelt. ,,Geen realistische film.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Yolanthe speelt in de film ‘Liefde Zonder Grenzen’ de rol van een vrouw die leidt aan baarmoederhalskanker en een bucketlist afwerkt voordat ze behandeld wordt of komt te overlijden. Jochem Myjer leed enkele jaren geleden aan een ruggenmergtumor, waardoor hij erg ziek werd en lang moest revalideren. Toch herkende hij zichzelf totaal niet in de rol die Yolanthe speelt.

Jochem botst met Yolanthe

,,Het is een mooi theatraal gegeven en het zal absoluut een leuke film zijn, maar als je hoort dat je doodgaat dan denk je niet: Shit, ik had nog willen bungeejumpen boven een vulkaan”, legt Jochem uit bij Op1. ,,Dan denk je: Waarom heb ik zo hard gewerkt? Had ik maar meer tijd aan mijn gezin besteed en waarom heb ik die ene vriend, die altijd een klootzak is, zo lang te vriend gehouden? Je denkt echt niet: ik wil naar Las Vegas of waterskieën.”

Yolanthe is het daar niet mee eens. ,,Nou, dat is wel heel persoonlijk want ik heb heel veel mensen gesproken, want ik heb natuurlijk research gedaan voordat ik deze rol ging spelen. En ook de moeder van de regisseur is overleden aan kanker en daar hadden we ook heel veel informatie en input van”, reageert ze.

Steun van kijkers

Myjer legt op zijn beurt uit dat de koppeling met een bucketlist niet helemaal passend is. ,,Je moet gewoon meer gaan genieten van het hier en nu. Het is gewoon een gevoelig puntje”, zegt hij.

Op Twitter krijgt hij steun van de kijkers. ,,Jochem Myjer heeft groot gelijk met zijn kritiek op de ‘bucketlist’. Het gaat om de intentie waarmee je de dagelijkse dingen doet”, twittert iemand. En een ander: ,,Jochem bedoelt: houd op met dat gezeik over orcas zien, zwemmen in de natuur, ballonvaarten maken en de Kilimanjaro beklimmen (met hulp).”

Meer DenD