John de Mol breekt de stacaravans af op SBS-camping en bouwt er chalets

SBS
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Na het wegwerken van Piet Paulusma moet ook Rob Geus, bekend van de Smaakpolitie, het veld ruimen. Geus stond al jaren op de SBS-camping. 18 jaar om precies te zijn. Alberto Stegeman en alle andere SBS’ers lijken te moeten vrezen voor hun staanplaats.

De keuze is duidelijk: SBS wordt het nieuwe RTL4 en de dna-dragers van het oude SBS moeten weg. De zender moet daardoor zuurstof krijgen met nieuwe gezichten, jong talent, nieuwe programma’s en een nieuwe programmering om ook nieuwe adverteerders te trekken.

ANALYSE

Tenminste, dat zou je denken. Voorlopig lijkt de keuze vooral ingegeven om alleen het dna van de zender te muteren door er vooral RTL-bloed in te brengen. Met Gordon, Wendy, Linda, Albert, het nieuwe weerbericht en bekende formats.

In DWDD wordt het opdoeken van de SBS-camping ragfijn ontrafeld. De Mol, Gordon, Joling en gisteravond dan met een optreden van Piet Paulusma, die na 23 jaar vertrekt.

De 62-jarige Piet kreeg een groots eerbetoon. Want buiten bij de Westergasfabriek, omringd door het VARA-BNN-publiek, mocht Piet zijn weervoorspelling doen. Het werd een lange neus naar de SBS-bazen, ingestoken door een genius van de publieke omroep. Van Paulusma, noch van Geus, geen kwaad woord over het besluit om ze van deze SBS-camping weg te sturen. Maar dit optreden moet drie keer harder zijn aangekomen.

Piet’s weerbericht op SBS was gisteravond trouwens het best bekeken programma met maar liefst 750.000 kijkers. Tel je de herhaling erbij op dan kom je uit op een miljoen! Ter vergelijking: het nieuwe 6 Inside, waar de gerehabiliteerde Gijs van Dam de scepter gaat zwaaien, scoorde 135.000 kijkers.

Vernieuwing doet altijd pijn. SBS-baas De Mol wil af van de stacaravans op zijn campingzender. In plaats daarvan komen er chalets. Wie wel eens op de Veluwe komt, weet wat dat betekent. De enige echte campingzender van Nederland Omroep Max weet er alles van. Want de MAX-kijkers staan namelijk echt op de camping en Piet is er straks – bij de zomerbbq – van harte welkom!

(Heel Holland Bakt, met André van Duin: 4 miljoen kijkers!!!)

 

Tags

JOHN DE MOLMATTHIJS VAN NIEUWKERKOMROEP MAXPIET PAULUSMAROB GEUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck