John de Mol: ,,Ik vroeg aan Jeroen: ‘ben je ziek in je hoofd?'”

John de Mol reageert op TVOH schandaal
Door: Vanessa Bontje
20-01-2022

John de Mol heeft gisteravond, 19 januari, rond de klok van elf plaatsgenomen voor de camera van Tim Hofman. Voordat het gesprek begon, had hij de uitzending bekeken. Bij de mediamagnaat was één geval van ongewenst gedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bekend. Dat ging om het versturen van appjes met seksuele inhoud en het verzenden van een dickpic. ,,Ik heb toen aan hem gevraagd: ‘Ben je ziek in je hoofd?'”

Schokkend

,,De optelsom van alles bij elkaar is schokkend”, zei De Mol. ,,Als je kijkt naar de manier waarop de productie werkt, hoe The Voice is georganiseerd, alle mogelijkheden die er zijn om misstanden aan te kaarten, dan is er wat verkeerd gegaan. Dat vind ik schokkend.”,,Als je me één procent van dit alles had laten zien, was het al schokkend. Ik ben van dit alles in de war.”

Razend

Toen hem een paar jaar geleden dat ene geval ter ore kwam, was De Mol met stomheid geslagen, zo vertelt hij. „Ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend. Ik belde hem op en zei hem dat hij subiet moest komen.”

Op z’n bek slaan

Eenmaal gearriveerd, liet de Talpa-baas zijn zwager, tevens medewerker met woorden ,,alle hoeken van de kamer” zien. „Ik heb me moeten inhouden om hem niet plat op z’n bek te slaan.” Ook maakte hij Rietbergen duidelijk dat als het nog eens zou voorkomen om oneerbare appjes aan kandidaten te sturen, dat hij hem ,,bij kop en kont” zou pakken om hem eruit te smijten.

Feiten

Hoe het verder moet met The Voice weet John nog niet. ,,Ik wil eerst alle feiten op tafel. En aan mensen die zoiets is meemaken: trek je mond open en wacht niet.”

Meer DenD