John de Mol klaagt Roddelpraat aan

Door: Charlotte Wijnen
15-04-2022

De heren van Roddelpraat hebben in hun nieuwste uitzending gemeld dat John de Mol de mensen die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes in The Harbour Club, zwijggeld zou hebben betaald. Wanneer Dennis Schouten en Jan Roos de uitzending niet verwijderen en geen rectificatie plaatsen, spant John de Mol een kort geding aan.

Dennis en Jan hebben zich opnieuw flink in de nesten gewerkt met een uitzending van Roddelpraat. In de laatste aflevering meldden ze dat John de Mol de mensen die gezien zouden hebben hoe zijn zoon Johnny Shima Kaes mishandelde, 5000 euro heeft betaald om te zwijgen.

‘5000 zwijggeld’

,,Johnny de Mol, of John de Mol, alias familie de Mol, heeft alle getuigen van die vuistslag in The Harbour Club in Amsterdam 5000 euro betaald”, vertelde Jan Roos in de nieuwste uitzending van Roddelpraat. ,,Geverifieerd met bron en bewijs. Ook de zoon van de eigenaar van The Harbour Club heeft 5000 euro gekregen van de familie de Mol.”

LEES OOK:

Na mishandeling Shima door Johnny: ‘Getuigen kregen 5000 euro zwijggeld’

Kort geding

Maar dat verhaal kan Jan en Dennis nog duur komen te staan, want vandaag hebben ze een brief ontvangen van de advocaat van John de Mol. ,,We moeten de aflevering verwijderen. We moeten niet meer zeggen wat we hebben gezegd. We moeten rectificeren. Anders volgt er een kort geding”, schrijven de heren op hun website.

‘Opnemen tegen de machtigste en rijkste man’

Het hoger beroep tegen Famke Louise noemen ze een ‘waar volksfestijn’, maar het opnemen tegen John de Mol doen de heren tóch liever niet. ,,Nu moeten we het dus gaan opnemen tegen de machtigste en rijkste man in het medialandschap. Dus we gaan maar eens lang en flink overleggen met MC Radboutje wat te doen.”

Wel volgt er sowieso een bodemprocedure voor de geleden schade. Dennis en Jan voelen de bui al hangen. ,,Dat is juridisch voor we gaan je helemaal slopen”, concluderen de heren.

Meer DenD