John de Mol neemt afstand van Bitcoin-advertentie

Door: DitjesDatjes
31-10-2018

LAREN – John de Mol en zijn zoon Johnny de Mol nemen afstand van een misleidende advertentie voor bitcoins die op Facebook circuleert. Voor het gebruik van hun naam en beeltenis hebben zij geen toestemming verleent, benadrukt de media-ondernemer in een verklaring. De Mol stelt dat de inhoud van de advertentie en het artikel waar die naartoe leidt vals en misleidend zijn.

“Ik heb getwijfeld of ik op deze manier naar buiten moest treden, maar ik wil voorkomen dat mensen geld kwijtraken en mij straks vragen waarom ik niet heb gewaarschuwd voor deze vorm van misleiding waar mijn naam ten onrechte aan verbonden wordt,” zegt John de Mol.

Het doel van de advertentie is om mensen op te lichten. Consumenten worden naar een omgeving geleid waar hen gevraagd wordt om geld over te maken naar een bedrijf dat Bitcoin Profit heet. Facebook heeft de advertentie verwijderd.

Twee weken geleden overkwam Humberto Tan iets soortgelijks. Ook over hem ging een nepartikel de ronde waarin werd gesuggereerd dat Tan een bedrijf in bitcoins was begonnen en daarmee enorm veel geld had verdiend. Facebook verwijderde het artikel nadat Humberto er zijn beklag over deed op sociale media.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD