John de Mol razend over TVOH rapport? ‘Ontslaat rechterhand’

John is WOEST
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er gaan geruchten dat Linde de Jong alsnog ontslagen zou zijn bij Talpa. De reden? ,,John de Mol is er woest over dat nu blijkt uit het rapport dat zij alles heeft geweten en dit bewust niet heeft geïnformeerd”, aldus Yvonne Coldeweijer. Ook Voice-advocaat Sébas Diekstra heeft het verhaal opgevangen. ,,Heel benieuwd of dit nieuws klopt.”

Tim Hofman kwam vorig jaar al snel met een tweede BOOS-aflevering over The Voice of Holland. Een medewerker van The Voice stelde in die aflevering dat Linde de Jong en Rick Brug met vier meldingen naar John de Mol zijn gestapt. Volgens Tim zijn er twee mogelijkheden: of John wist inderdaad van het wangedrag bij The Voice af, óf Linde en Rick hebben de meldingen niet aan John gemeld.

‘Linde ontslagen’

Volgens Sébas Diekstra gaat nu het gerucht rond dat Linde ontslagen zou zijn door John. ,,De reden zou zijn dat zij John de Mol niet geïnformeerd heeft over de eerdere meldingen die zij ontving van seksueel wangedrag binnen de productie van The Voice of Holland”, schrijft de advocaat op Twitter.

Het is hetzelfde verhaal dat ook Yvonne Coldeweijer te horen heeft gekregen. ,,Volgens een inside spion is Linde afgelopen week door John ontslagen”, meldt ze op Instagram. ,,John is er woest over dat nu blijkt uit het rapport (blijkbaar de uitgebreide versie) dat zij alles heeft geweten en dit bewust niet heeft geïnformeerd.”

Reactie

Het rapport over The Voice of Holland is vorige week gepubliceerd. In de openbare versie werden geen namen genoemd, maar in de uitgebreide versie blijkbaar wel. Sébas schrijft op Twitter dat hij hoopt dat Talpa met een reactie komt. ,,Het zou goed zijn als Talpa in de uitgebreidere reactie ook ingaat op de rol van de creative director en de zakelijk directeur. Zij waren in ieder geval op de hoogte van de eerdere meldingen, maar hebben de meldsters in de kou laten staan. Dat valt hen aan te rekenen.”

Tags

JOHN DE MOLTHE VOICE OF HOLLANDTVOHYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck