John de Mol verbreekt alle banden met AD na negatieve berichten

John is razend op het AD
Door: Charlotte Wijnen
17-12-2021

Talpa heeft alle banden verbroken met het AD na kritische berichtgeving. De krant krijgt van nu af aan geen persberichten meer en er worden geen interviewafspraken meer gepland. Angela de Jong kan er wel om lachen. ,,Maak gewoon betere programma’s dan de baggershows die nu de zender vullen, dan volgen de lovende stukjes vanzelf.”

Talpa boycot AD

Angela de Jong schrijft in haar column dat het AD wordt geboycot door Talpa. ,,Tot nader orde krijgen we geen persberichten meer en mogen we hun sterretjes als Kim-Lian van der Meij en Gordon niet interviewen”, aldus Angela. De reden daarvan legt ze haarfijn uit. ,,Er worden in de krant, op deze site en in de bijbehorende Media Podcast te veel kritische noten gekraakt over de fantastische programma’s van SBS 6, Net 5 en Veronica. Dat zint de heren niet.”

‘Ik moest erom grinniken’

Zelf kan Angela er wel om lachen. ,,Ik moest erom grinniken. Wat denken ze nou? Dat dit de manier is? Maak gewoon betere programma’s dan de baggershows die nu de zender vullen, dan volgen de lovende stukjes vanzelf”, gaat ze verder. ,,Maar dat is kennelijk te simpel gedacht voor de heren van Talpa. Die doen gewoon wat ze al jaren doen: intimideren, censuur toepassen, mensen de mond proberen te snoeren. Voorbeelden genoeg, google maar, ik kan het hier niet allemaal kwijt.”

Ze kan het niet laten om een voorbeeld daarvan te noemen. ,,Als er een Talpa-ster in opspraak is, is de primaire reactie van de directie om een memo naar de redacties van radio- en televisieprogramma’s te sturen met de opdracht er geen aandacht aan te besteden.”

Shownieuws-uitzending over Borsato

Angela wijst er ook op hoe Marco Borsato de hand boven het hoofd wordt gehouden op SBS 6. ,,De Molletjes en De Borsatootjes zijn al jaren dik met elkaar. En jawel hoor, de trekpoppen bij Shownieuws, ook allemaal op een of andere manier aan De Borsatootjes gelieerd, sprongen direct in het gelid en begonnen collectief het vermeende slachtoffer zwart te maken”, schrijft ze, verwijzend naar de Shownieuws-uitzending van afgelopen dinsdag.

Hoewel Angela niets begrijpt van de boycot, zit ze er ook niet mee. ,,Ik vind het een gotspe dat het ene mediabedrijf, dat nota bene VI uitzendt, een boycot afkondigt tegen het andere mediabedrijf. Maar Talpa/SBS doet maar lekker wat ze niet laten kan.”

Meer DenD