John de Mol slaat toe: Derksen en vrienden weg bij RTL

Johan Derksen
Door: DitjesDatjes
28-03-2018

Het aanbod lag er al veel langer: Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vertrekken naar Veronica, de directe concurrent van RTL 7. Na alle pijnlijke schermutselingen tussen het trio en de leiding van RTL in het afgelopen seizoen is de kogel definitief door de kerk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

John de Mol heeft toegeslagen, want het voetbaltrio wordt weggekaapt en gaat nu naar Veronica (onderdeel van de SBS Groep).

De afgelopen maanden was er sprake van een haat/liefde verhouding tussen RTL en het trio (vooral Derksen en Van der Gijp) dat was losgeslagen, leek wel. Zo was er geen begrip dat Humberto Tan werd aangevallen door Derksen en hoe de draak werd gestoken met een Belgische versklaggever die verder door het leven gaat als vrouw in plaats van man.

Maar er waren nog veel meet conflicten. Vooral Wilfred Genee wilde zijn vleugels uitslaan. De sympathieke presentator wil eigenlijk meer dan wat hij nu doet. Want Genee presenteert niet alleen VI op maandag en vrijdag, maar ook BNR The Friday Move, maar hij droomt van een dagelijkse talkshow.

Van origine wordt er in de uitzending van VI veel en vaak over voetbal gesproken, maar gaandeweg kwamen er steeds meer andere onderwerpen op tafel: van politiek, popmuziek en mediapolitiek.

Voor Johan Derksen betekent het afgesloten contract met De Mol uitstel van het pensioen met minimaal 4 jaar.

Meer DenD