Johnny de Mol wordt niet vervolgd voor mishandeling Shima Kaes

Vrijspraak voor Johnny de Mol
Door: Charlotte Wijnen
06-10-2022

Johnny de Mol wordt niet vervolgd voor mishandeling en poging tot doodslag. Het onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs, waardoor het Openbaar Ministerie de aangifte heeft geseponeerd. De juridisch adviseurs van Shima Kaes, Karim Aachboun en Ad Aerts, worden wél vervolgd wegens poging tot afdreiging van de familie De Mol.

Shima Kaes en Johnny de Mol hadden tussen 2014 en 2015 een relatie. Kaes stelt dat er meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen haar en Johnny. Het gaat om incidenten in Amsterdam, in Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Shima aangifte tegen hem voor poging tot mishandeling en doodslag.

Gebrek aan bewijs

In het strafrechtelijk onderzoek is Johnny als verdachte gehoord. In dat verhoor heeft hij de mishandelingen stellig ontkend. Shima droeg drie getuigen naar voren die in het onderzoek een verklaring hebben afgelegd. Maar deze verklaringen hebben voor het OM onvoldoende bewijs opgeleverd.

Door Shima zijn ook geluidsfragmenten aangeleverd. Maar het gaat hier volgens het OM om fragmenten van gesprekken zonder voldoende context. Ook foto’s van vermeend letsel zijn ‘niet te dateren’ en het letsel is volgens justitie ook niet ‘eenduidig’.

‘Zware tijd’

Johnny stopte eind april met het presenteren van zijn talkshow HLF8 nadat er nieuwe beschuldigingen van ongepast gedrag tegen hem waren gedaan, los van de zaak van Kaes. Ook deze beschuldigingen noemde hij ‘vals’.

,,Ik heb altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst”, laat Johnny de Mol weten aan Shownieuws. ,,Evengoed was het een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is. Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en lieve berichten die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen.”

Meer DenD