Joker passeert Avengers: Infinity War in boxofficelijst

Door: DitjesDatjes
06-11-2019

De film Joker blijft het onverminderd goed doen in de Nederlandse bioscopen. De grimmige ‘origin story’ van de grote schurk uit de Batman-reeks staat al vijf weken op de eerste plaats van de bioscooplijsten en heeft bijna een miljoen bezoekers getrokken. Met een opbrengst van ruim 9,3 miljoen euro heeft Joker zelfs megahit Avengers: Infinity War inmiddels gepasseerd in het lijstje met best presterende comicfilms in Nederland ooit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat heeft distributeur Warner Bros. Nederland woensdag bekendgemaakt. De enige comicfilm die nog meer geld in het laatje bracht, was Avengers: Endgame. Deze megahit leverde studio Disney eerder dit jaar in Nederland 13,4 miljoen euro op.

Joker is niet alleen in Nederland een grote hit; wereldwijd bracht de film inmiddels meer dan 900 miljoen dollar op. Vooral in de VS deed Joker weer een discussie oplaaien over geweld in films. Tegenstanders stellen dat de film zou kunnen aanzetten tot geweld. Ook Gordon uitte deze zorgen nadat hij voortijdig de zaal had verlaten omdat hij de film te naargeestig vond.

De meeste bezoekers hebben echter louter lof voor de film, die oproept tot meer compassie voor verwarde mensen in de samenleving. Onder anderen regisseur Martin Koolhoven brak een lans voor Joker. Joker won op het festival van Venetië een Gouden Leeuw en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt door vriend en vijand getipt voor een Oscar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD