Justitie Colombia ondervraagt Bolt

Door: Caroline Vlietstra
01-12-2017

Programmamaker Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn donderdag en vrijdag gehoord door de Colombiaanse justitie. Dat gebeurde in Nederland, aldus Bolt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De twee Nederlanders werden in juni in Colombia ontvoerd door gewapende guerrillero’s. Ze waren bezig met opnames voor tv-programma Spoorloos. Bolt en Follender werden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van coca├»neboeren. Na een spannende week kwamen ze vrij.

Extra vragen

Vijf vertegenwoordigers van het Colombiaanse Openbaar Ministerie vlogen naar Nederland om het tweetal vragen te stellen over de ontvoering. ,,We hebben het hele verhaal nog een keer verteld”, aldus Bolt. ,,En ze hadden nog wat extra vragen over locaties en mensen.”

Volgens Bolt neemt justitie in Colombia de zaak heel serieus. ,,Sommige dingen kunnen niet in een rechtsorde.” Als hij en Follender gevraagd worden om te getuigen in een eventuele strafzaak, reizen ze af naar het land.

,,Al zit ik er niet om te springen. Maar ze hebben ons van onze vrijheid beroofd, dan denk ik wel dat je min of meer de plicht hebt om dat te doen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD