Kassa voor Serena Williams

Door: DitjesDatjes
08-08-2019

Wie als vrouw rijk wil worden met sporten, kan het best gaan tennissen.

Tennistopper Serena Williams voert ook dit jaar weer de Forbes-lijst van bestbetaalde sportvrouwen aan. De 37-jarige Amerikaanse tennisster verdiende tussen juli 2018 en juni 2019 omgerekend 26 miljoen euro. Haar vermogen wordt door het zakentijdschrift geschat op ruim 160 miljoen euro.

De nummer twee op de lijst is de Japanse tennisster Naomi Osaka is door haar twee grandslamtitels in 2018 als een komeet naar de tweede plaats gestegen. Op, maar vooral naast de baan, verdiende ze bijna 22 miljoen euro. Ruim 14 miljoen daarvan ontving ze door activiteiten naast het tennis zoals reclame, sponsoring en investeringen.

Op de derde plek eindigde Angelique Kerber, ook tennister. Zij sloeg een ‘schamele 12 miljoen euro bijelkaar.

Williams is de enige vrouw in de mondiale top-100 van bestbetaalde sporters. Ze staat op de 63e plaats. De lijst wordt aangevoerd door voetballers Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar. De bestbetaalde voetbalster op de vrouwenlijst staat op nummer 12 en is de Amerikaanse international Alex Morgan. Zij moest het stellen met iets meer dan 5 miljoen euro.

 

BUZZS

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen