‘Kasteel Meilandjes veel te hoog geprijsd’

Chateau Meiland
Door: DitjesenDatjes
10-06-2020

Voor maar liefst 1,25 miljoen euro staat chateau Marillaux te koop. De Meilandjes hopen hun opgeknapte kasteel snel te verkopen zodat ze hun koffers kunnen pakken en naar Nederland kunnen vertrekken. Een insider denkt alleen dat het lang kan duren voordat Martien en zijn gezin van het chateau af zijn. Voor dit bedrag lijkt het chateau onverkoopbaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Vergelijkbaar kasteel voor 5 ton’

,,De vraagprijs van 1,25 miljoen euro is veel te hoog”, zegt een insider tegen weekblad Weekend. ,,Een Franse makelaar zou het voor dat bedrag nooit aanbieden. Voor dezelfde som geld heb je kastelen die drie tot vier keer groter zijn, met hele landgoederen eromheen en bijgebouwen.”

Zo mooi ligt het kasteel van Martien er niet bij, want vlak achter de B&B staat namelijk het kasteel van de buurman. ,,Bovendien, vlak in de buurt staat een vergelijkbaar kasteel te koop voor vijf ton.” 

Kasteel toch houden?

De Meilandjes kochten het kasteel een paar jaar geleden voor vier ton. ,,Hoe leg je uit dat het nu drie keer zoveel waard is? Met al die mankementen, de oude elektrische bedrading en de gebrekkige verwarming…”, suggereert de bron.

Hoewel Martien, Erica en Maxime de afgelopen jaren flink hebben geklust aan het kasteel, blijken ze zich vooral hebben gericht op de esthetische zaken en niet zozeer op de technische.

Bouwtechnisch is het kasteel daarom niet in goede staat. Volgens de insider is het slimmer als de Meilandjes het kasteel houden en iemand aannemen die het gaat runnen. Zo krijgen zij de rust die ze willen en verdienen ze meer aan het chateau dan als ze het verkopen. 

Meer DenD