Katja Schuurman verliest grote klus na delen naaktfoto

Katja mist klus door naaktfoto
Door: Charlotte Wijnen
05-12-2022

Het zit Katja Schuurman niet mee: naast veel kritiek, is ze ook een grote klus verloren na het delen van haar naaktfoto. In haar podcast vertelt ze dat ze een documentaire zou maken, maar dat zien de makers niet meer zitten.

Katja heeft al een tijdje hetzelfde aantal volgers op Instagram en was benieuwd of ze meer volgers zou krijgen als ze een naaktfoto van zichzelf zou delen. ,,Mijn aantal volgers blijft al een poosje zo steken, dus bij wijze van sociaal experiment, benieuwd of dit helpt”, schreef Katja bij de pikante foto.

‘Heel erg jammer’

Maar in plaats van lof, kreeg Katja een hoop kritiek over zich heen. Volgers noemden haar vooral een slecht voorbeeld voor haar dochters. Al deze ophef kwam haar duur te staan: Katja is door het delen van de pikante foto zelfs een grote klus kwijtgeraakt. ,,Ik zou een docu doen, een heel serieuze documentaire waar ik nu verder niets over ga vertellen. Maar ik ga het niet meer doen. Ik werd gebeld de dag nadat deze foto was geplaatst en het ook in het nieuws was, dat ze het heel erg jammer vonden”, vertelt Katja in haar podcast ‘Schuurman en Spigt Ruimen Op’.

Imago

De samenwerking is op het allerlaatste moment afgezegd, zo vertelt Katja verder. ,,We waren ook al inhoudelijk met elkaar in gesprek, maar ze dachten toch dat ik het beter niet kon gaan doen, vanwege mijn imago of hoe ik dan over kan komen omdat ik zo’n foto plaats met daarbij ‘meer volgers.”’

Spijt?

Het pikante kiekje heeft helaas niet meer volgers opgeleverd: slechts een handjevol mensen is Katja na de foto gaan volgen. Heeft ze spijt van haar foto? ,,Mijn onderbuikgevoel zei al: misschien moet je deze post niet doen”, geeft ze toe. ,,Want eigenlijk is mijn ambitie voor de komende jaren toch wel om veel meer geëngageerde docu’s en programma’s te gaan maken. Ik wil de komende jaren meer bezig zijn met dat maatschappelijk betrokken stuk.”

DenD promoties