Keerpunt voor verliefde zwemmers Ranomi Kromowidjojo en Ferry Wegman

Huwelijk Ranomi
Door: Jos La Grande
30-12-2019

Twee topzwemmers gaan elkaar de eeuwige trouw verklaren: tussen Ranomi Kromowidjojo en Ferry Wegman wordt in 2020 een zwemhuwelijk gesloten.

De twee Olymnpische kampioenen hebben elkaar ooit uiteraard ontmoet in het zwembad, waar ze furore maken. Ranomi (de zwemster met de moeilijkste achternaam ooit) is kampioene op de 50 meter vrij en op de 100 meter, terwijl Ferry een lange afstandzemmer is. Hij won goud bij de laatste Spelen op de 10 kilometer in open water.

Ze zijn niet de eerste sporters die met elkaar een relatie aangingen. Bekendste voorbeeld is dat van schaatster Sven Kramer en Naomi van As, die overigens niet zijn getrouwd. Schaatster Marianne Timmer en voormalig keeper Henk Timmer hebben onlangs een adempauze in hun huwelijk ingelast.

Ranomi Kromowidjojo werd op de besneeuwde hellingen op de Duits/Oostenrijkse grens ten huwelijk gevraagd door Ferry Wegman. De verlovingsring om haar vinger is het bewijs van de liefde.

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen