Kees van der Spek deelt laatste gesprek met Peter R.: ‘Je was mijn maat’

Kees deelt laatste gesprek met Peter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kees van der Spek heeft het laatste gesprek met zijn goede vriend Peter R. de Vries gedeeld. Hij sprak de misdaadverslaggever voor zijn podcast ‘Partners in Crime’ zo’n twee weken voordat die werd neergeschoten op straat in Amsterdam.

In de podcast, dat ook het laatste interview is dat De Vries gegeven heeft, besprak Van der Spek meerdere avonturen en dierbare momenten die hij met de misdaadverslaggever heeft meegemaakt.

‘We waren een duo’

Zo blikten ze terug op een angstig moment in de Bijlmer. ,,Ik zei: als hij een pistool trekt, loop dan niet weg, maar spring bovenop hem”, aldus De Vries in de podcast. Die opmerking maakte grote indruk op Van der Spek, waarop hij vroeg: ,,Vond je het niet heftig om dat van je personeel te vragen?”

Peter R. legde uit dat hij Kees nooit zag als personeel. ,,Ik zag jou als mijn maat. We waren een duo. Wij deden dat soort dingen. Aan een ander had ik het misschien nooit zo gevraagd. Maar dat deden wij.”

‘Dat reizen was het allerleukste’

Verder bespraken de twee meerdere zaken en de vele reizen die ze samen hebben beleefd. ,,Dat reizen vond ik het allerleukste wat wij hebben gedaan”, aldus Peter R. ,,Omdat als wij daar dan op reis waren, dan waren we gefocust op een zaak en werd ik niet de hele dag lastiggevallen met alle andere dossiers waar ik aan werkte. Punt twee. Niemand herkende mij daar, wat voor mij ook vaak een verademing was. Ik kon er gewoon over straat.”

Ook wilde Peter R. nog een tip geven aan de jonge journalisten. ,,Blijf niet achter je bureau zitten, maar ga eropuit. Want een vliegende kraai vangt altijd wat.”

Tags

Kees van der SpekPeter R. de Vries

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie