Kies de WK-hit van 2022

Kies de WK hit van Oranje.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Als Nederland op zondag 18 december ’s middags om 16.00 uur de finale speelt, zal er een WK-lied galmen in alle huiskamers en cafés. Maar wie wordt de jaar de winnaar, die in de voetsporen treedt van André Hazes. Na ‘Wij houden van Oranje’ zijn talloze tekstschrijvers aan de gang gegaan.

DenD maakte een selectie. Wie is jullie favoriet? Vul de peiling in. Die vind je onder de 10 kandidaten.

1. Mart Hoogkamer – Mijn Oranje Hart

‘Met mijn hand op mijn hart sta ik aan de kant’, zo begint het eerste couplet van Mijn Oranje Hart. Mart Hoogkamer en zijn team kozen in het tv-programma I Want Your Song dit typische voetbalvolkslied. het nummer werd geschreven door Carlo Rijsdijk en Manfred Jongenelis.

2. Frank Live – Euforie

De Zingende Trucker uit Bruinisse is een beroemdheid in het gebied onder Rotterdam. Van feesten, partijen en concerten kennen zijn fans de zanger, die voor de allereerste keer zich ook heeft gewaagd aan een WK-lied. Mooi nummer geschreven op Italiaanse muziek. Frank Polak heeft er zin in.

3. Chicco -Veeg Ze Van Het Matje

Hilarische video met een herkenbaar (en aanstekelijk) melodietje in de stad waar de matdichtheid het hoogste is van Nederland. Je kunt een bijpassende cap met een matje erbij kopen. Liedje zal het goed doen in Den Haag en omstreken.

4. Joep Hoezeboe – Wereldkampioen – Naar Voren En Scoren

Misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar daarom valt het liedje waarvan de tekst is geschreven door een voormalig PvdA-raadslid in Amsterdam, Michiel Mulder, des te meer op. Het is van alles wat, zegt de zanger Hoezeboe in een krant. Het begint met Hazes en het eindigt in een moderne beat.

5. Jan Biggel – Allemaal Voor Nederland

Jan van den Biggelaar uit Liempde kwam al eerder met een hit. De populaire en sympathieke zanger kreeg een gouden plaat Ons Moeder Zeej Nog. De clip van Allemaal Voor Nederland is ook goud. Beter kan bijna niet.

6. Wolter Kroes – Onze Leider

Het is over de top dit WK-lied over Louis van Gaal van feestbeesten Wolter Kroes en DJ Feierbiest. Louis is de bevrijder, lalalala. Is het leuk? Mister Positivo probeert het met dit liedje nog eens na Viva Hollandia en Nederland Kleurt Oranje.

7. Maxinjo en Tropical Collectie – Noppertsong

Keeper Andries Noppert is nu al de held van het WK voor Oranje. Hij hield er al een paar goede ballen uit het doel in de wedstrijden tegen Senegal en Ecuador. En Noppert schijnt dezelfde humor te hebben als Louis van Gaal. De voetbalhit van het jaar, is het oordeel van Radio 10.

8. De Tweezakken – Wij Zijn Holland

‘Heel de wereld is de klos’. De Tweezakken noemen Wij Zijn Holland een WK-knaller. Beetje eentonig, dat wel. De clip werd opgenomen in de voetbalkantine met vrolijke Oranje-fans. Het feestduo heeft al een behoorlijk oeuvre. Rick de Bruijn en Gis Ligthart zijn carnavalsvierders pur sang.

9. Marco Schuitmaker – Alles kleurt Oranje

Ja, hij is leuk. De Groninger Marco Schuitmaker is beter van stem dan menig andere zanger. Alles Kleurt Oranje komt uit de koker van een talententeam, waarvan Schuitmaker ook deel van uitmaakt. Luister zelf maar.

Kijk HIER.

10. Gebroeders Rossi – We Vreten Ze Op

Medley met bondscoach Louis van Gaal in de hoofdrol. Liedje van de gebroeders Rossig zal het ongetwijfeld goed doen tijdens de Oranjefeesten. We kennen ze nog van Hallo Allemaal uit de Luizenmoeder, wat ze snel hebben uitgebracht na het succes van de tv-serie.

[poll id=”146″]

Tags

FRANK LIVELOUIS VAN GAALORANJEWOLTER KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck