Kijkers laaiend enthousiast over film seriemoordenaar

Door: DitjesenDatjes
06-05-2019

Sinds drie dagen staat de omstreden film ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ op Netflix. Zac Efron speelt de knappe en charmante seriemoordenaar Ted Bundy. Nog voordat de film online kwam was er veel kritiek, want volgens velen zou de film het leven van Ted romantiseren. Volgens kijkers is dat absoluut niet waar. Zij vonden de film angstaanjagend en schokkend.

Ontsnapping

In de jaren 60′ en 70′ van de vorige eeuw heeft Ted Bundy minstens dertig vrouwen ontvoerd, verkracht en vervolgens vermoord. De Amerikaan werd opgepakt, maar wist twee keer te ontsnappen. Een keer spring hij in de rechtbank in Aspen uit het raam. De tweede keer zaagde hij een gat in het plafond van zijn cel en wist zo in de kruipruimte te komen. Uiteindelijk werd hij ter dood veroordeeld voor twee moorden op studenten, een moord op een 12-jarig meisje en werd hij veroordeeld voor het ontvoeren van een tiener. Op 24 januari 1989 werd hij op 42-jarige leeftijd om het leven gebracht door de elektrische stoel. Waarschijnlijk heeft Ted Bundy meer dan 100 slachtoffers gemaakt.

De reden dat Ted Bundy zo lang zijn gang kon gaan, is omdat het een hele knappe en charismatische man was. Vrouwen waren erg geïnteresseerd in hem, waardoor hij makkelijk kon toeslaan. De rol van Ted werd gespeeld door Zac Efron, die video-opnames van Ted grondig heeft bestudeerd.

Ideale man

De film is verteld vanuit het oogpunt van Liz, de vrienden van Ted. Liz was moeder van een dochter en werd stapelverliefd op Ted. Hij was knap, aardig, attent en een goede stiefvader. In eerste instantie wordt Ted in de film ook zo neergezet: als een ideale partner. Lange tijd wilde Liz niet geloven dat Ted echt een seriemoordenaar is.

Natuurlijk zijn er ook mensen die teleurgesteld zijn in de film. Zij vinden het jammer dat de film zich vooral focust op de liefdesrelatie tussen Ted en Liz en dat de moorden niet te zien zijn.

 

 

https://twitter.com/SofieMeukenss/status/1124700541165232128

 

Meer DenD