Kijkers tonen medelijden met zieke Lotte en Roos

Door: Hans Jacobs
12-03-2019

Mensen die gister naar De Wereld Draait Door hebben gekeken zal het niet ontkomen zijn. Er waren in de aflevering twee zusjes te gast Lotte en Roos Klaver. Allebei hebben ze het zeldzame Usher-syndroom, waardoor ze langzaam doof en blind worden. De kijkers die de twee meiden hoorde spreken plaatsen op sociale media allemaal lieve berichten vol medelijden.

Documentaire

De twee zusjes vertelde in de aflevering over hun documentaire Voor Het Donker Wordt.  Voor die docu zijn de meiden ruim anderhalf jaar lang gevolgd. Ze weten niet hoe snel ze doof en blind worden, maar ze gaan nu al hard achteruit.

Wensen

Lotte en Roos hebben allebei nog een aantal wensen die ze in vervulling willen brengen voordat ze doof en blind worden. Zo vertellen ze aan tafel dat ze allebei heel graag nog een keer het noorderlicht willen zien.

Stichting Klavertje 2

Toen de twee zusjes het vreselijke nieuws kregen te horen gingen ze niet bij de pakken neer zitten. Samen met vrienden en familie maakte ze hun eigen stichting genaamd: Stichting Klavertje 2. Het doel van hun stichting is om meer bekendheid te cre├źren voor hun zeldzame aandoening.

Meer DenD