Kip met friet voor vermogende VVD’ers die duit in het zakje doen voor campagne

Dilan Yesilgöz was ook bij het sponsordiner van de VVD.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Kip met friet stond er op het menu bij de bekende vastgoedmakelaar Cor van Zadelhoff. Talloze vermogende en actieve liberalen waren er afgelopen maandag om een duit in het zakje van de VVD te doen. Dat is hard nodig vinden de liberalen, want de onverwachte verkiezingscampagne kost de politieke partijen veel geld.

Drieduizend euro is wel het minste als donatie, maar ook 50.000 euro was een optie voor de genodigden. De halve ton was volgens een aanwezige ondernemer voor sommigen weer iets te veel van het goede.

In het verleden was er kritiek op de sponsordiners van de VVD, waar ook prominente politici van de partij aanzitten. Ondernemers van naam en faam, die de partij willen steunen en tot het vriendennetwerk van Van Zadelhoff behoren, zijn dan in staat om tijdens het diner met Kamerleden of bewindslieden te praten.

De kritiek geldt dan met name of een dergelijk event wel voldoende transparant is en of bijvoorbeeld wordt gemeld met naam en toenaam welke bedragen worden gedoneerd.

Het diner, een gift in natura zoals het platform Follow The Money eerder meldde, vond een paar dagen plaats voorafgaande aan de presentatie van het verkiezingsprogramma van de VVD. Lijsttrekker Dilan Yesilköz was ook bij het sponsor diner aanwezig.

Tags

DILAN YESILKÖZVERKIEZINGENVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck