Kleindochter (22) Robert F. Kennedy overleden door overdosis

Door: DitjesenDatjes
02-08-2019

De kleindochter van de Amerikaanse politicus Robert F. Kennedy is donderdag overleden door een overdosis. Het was bekend dat de jonge vrouw gebukt ging onder depressies.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Gebroken hart

The New York Times meldt dat de hulpdiensten donderdagmiddag gebeld zijn nadat ze was gevonden in het huis van haar grootmoeder, maar dat ze later in het ziekenhuis dood is verklaard. ,,Onze harten zijn gebroken door het verlies van onze geliefde Saoirse”, zegt een familielid in een statement. ,,Haar leven was gevuld met heup, beloften en liefde.” Daaraan voegde Ethel Kennedy, de oma van Saoirse en de weduwe van Robert F. Kennedy, nog iets toe. ,,The wereld is vandaag een stukje minder mooi.”

Het was bekend dat de jonge vrouw psychische klachten had. In de schoolkrant van de Deerfield Academy schreef Saoirse over een worsteling met depressie en mentale ziekten. ,,Het begon op de middelbare school en zal voor de rest van mijn leven bij me blijven”, schreef ze over de depressie. Ze omschreef het gevoel als: ,,Erge aanvallen van verdriet alsof er een zware steen op mijn borst drukt.”

Broer

Robert F. Kennedy was de broer van John F. Kennedy, oud-president van de Verenigde Staten. In 1968 kwam Robert om het leven toen hij werd neergeschoten. Vijf jaar eerder werd zijn broer John doodgeschoten.

Meer DenD