,,Het begint weer mooi weer worden en ik voel volop lentekriebels!” vertelt onze Ditjes & Datjes televisiekok Sharon de Miranda. ,,Vandaar dit heerlijke voorjaarsgerecht. Aardappeltortilla met gegrilde asperges: de tortilla is binnen no time op tafel. In deze tijd van het jaar zijn er ook asperges! In dit recept bereid ik ze net even anders maar zijn ze nog altijd super lekker.”

Kooktips van Sharon de Miranda. Ditjes en datjes. FOTO: Johannes Dalhuijsen

Boodschappenlijstje:

500 gr. groene asperges

  • 200 gr. pancetta
  • 100 gr. roomboter
  • 1 eetl. sambal
  • 600 gr. aardappelen
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper/zout
  • 10 gr. verse tijm
  • 10 gr. verse rozemarijn
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • olijfolie

Bereiding voor 4 personen:

  • Snijd de onderkant van de groene asperges, schillen is niet nodig. Blancheer de asperges, rol ze in een plakje pancetta en grill ze rondom. Breng de roomboter op smaak met 1 eetlepel sambal. Dit is de jus.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan met olijfolie. Zodra ze goudbruin zijn op een koud bord leggen om doorgaren te voorkomen.
  • Snijd de aardappels in blokjes van 2 cm. en kook ze ca. 5 minuten. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui in halve ringen en hak knoflook, rozemarijn en tijm.Giet de aardappels af en bak ze ongeveer 2 minuten met de ui, rozemarijn, tijm en knoflook in olijfolie. Verdeel de aardappels over de bodem en giet eimengsel erover heen. Laat met deksel op de pan ongeveer 20 min. Bakken op laag vuur.
  • Als het ei gestold is, omdraaien met behulp van een bord en de andere kant 5 minuten laten bakken.