Koken met Sharon maart

72
D&D kok, Sharon is klaar voor de feestdagen. FOTO:Johannes Dalhuijsen

Voor deze maand twee heerlijke vegetarische gerechten, helemaal van deze tijd”, vertelt Ditjes & Datjes tv-kok Sharon de Miranda. ,,De soep is een recept die mijn zus heeft gegeten op een van haar reizen. Zij is stewardess en vliegt de hele wereld over. De aardappelsoep heeft ze gegeten in Ecuador toen zij mij erover vertelde, ben ik gaan experimenteren en kwam ik met dit fantastische recept. Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij! Pasta pesto een van mijn favorieten snelle maaltijden maar om het niet te makkelijk te maken geef ik er een leuke twist aan door het uit te serveren met heerlijke gevulde tomaatjes. Eet smakelijk!” 

 


Aardappelsoep met stukjes avocado en oude kaas (6 personen) 

Het boodschappenlijstje 

1 kg. kruimige aardappels 

2 teentjes knoflook 

1 gele paprika 

1 grote ui 

1 Spaanse peper 

2 stengels bleekselderij 

7 dl. groentebouillon 

1 bosje peterselie 

2 avocado’s  

200 gr. geraspte oude kaas 

20 gr. roomboter 

200 gr. crème fraiche  

Bereidingswijze: 

Schil en was de aardappels schoon, snij deze vervolgens in kleine stukjes. Snipper het uitje. Hak de knoflook fijn en fruit dit in een soeppan aan met het klontje roomboter.  

Snijd de paprika en de bleekselderij en de Spaanse peper (naar smaak)  in blokjes en bak deze even mee. Vervolgens blus je het af met de groentebouillon. Voeg de aardappels eraan toe en kook alles in ongeveer 15 min. gaar.   

Pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa. Roer de crème fraîche erdoor heen en plaats het nog 1 min op het vuur. Als je de soep uitserveert voeg je er wat gesneden avocado, geraspte kaas en wat vers gehakte peterselie aan toe.  

 


Pasta pesto en met champignons gevulde tomaten (4 personen)  

Het boodschappenlijstje 

300 gr. spaghetti 

200 gr. Pecorino (kaas) 

Bosje basilicum  

3 dl. olijfolie 

200 gr. cashewnoten 

2 teentjes knoflook 

Zout/peper 

4 grote tomaten  

1 eetl. tomatenketchup 

1 eetl. Griekse yoghurt 

Peterselie 

1 rode ui  

150 gr. champignons 

50 gr. rucola 

 

Bereidingswijze: 

Kook de pasta volgens het etiket beetgaar. Mix met de staafmixer of in een keukenmachine de Pecorino, de knoflook, de cashewnoten, de basilicum en de olijfolie fijn met wat zout naar smaak en de pesto is klaar! Meng deze door de spaghetti en de pastapesto is klaar.  

Snijd het kapje van de tomaten en hol ze met een lepel uit. Snijd de champignons in plakjes en bak deze goudbruin in een koekenpan. Laat ze afkoelen en breng ze op smaak met de yoghurt, een gesnipperd rood uitje wat vers gehakte peterselie en wat peper en zout naar smaak. Vul de uitgeholde tomaten met de op smaak gemaakte champignons. Maak het gerechtje af met wat rucola.