Komiek Philippe Geubels

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

Hij is de grappigste Belg op de Nederlandse tv. En nu heeft de Vlaamse komiek ook nog zijn eerste spelshow op RTL 4 te pakken: een gezondheidsquiz die de welluidende naam ‘Is er een dokter in de zaal?’ draagt. Tijd om Philippe zeven vragen te stellen over verschillen in Nederlandse en Belgische humor.

1.

Philippe Geubels als spelleider in een gezondheidsquiz. Vraag me niet waarom, maar die combinatie had ik niet direct verwacht.

,,Waarom niet? Het is evengoed om te lachen hoor, haha. Het was erg leuk om te maken alleen al om de anekdotes van bepaalde panelleden over doktersbezoeken die ze ooit brachten.”

2.

Er zitten aardig wat komische talenten in het panel. Kende je ze allemaal?

,,Nee, ik heb echt wel nieuwe mensen leren kennen. Neem bijvoorbeeld Jörgen Raymann, die vond ik erg verrassend. En ik heb ook wat versterking gezocht door wat bekende Vlamingen uit te laten nodigen zoals presentator Erik van Looy.”

3.

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen Nederlandse humor en Vlaamse humor?

,,Nederlanders praten meer dan Vlamingen. Wij zijn wat meer afgemeten. De Nederlandse panelleden konden een verhaal beginnen zonder eigenlijk te weten waar het heen moet. Ook best leuk.”

4.

Zijn wij lastiger aan het lachen te maken dan de Vlamingen?

,,Het is eigenlijk lastig te vergelijken. Behalve dan dat Nederlanders uitbundiger zijn en het duidelijk laten zien als ze ergens om kunnen lachen.”

5.

Regelmatig voer je je vrouw (… red.) op in sketches. Hoe vindt zij dat?

,,Ze weet het niet dat ik het wel eens over haar heb, we hebben namelijk geen tv.”

Geen tv?

,,Jawel hoor, maar het is bij ons thuis geen gespreksonderwerp.”

6.

Wat was je geworden als je geen komiek was geworden?

,,Geen idee. Ben al echt van alles geweest: bakker, slager, supermarktmedewerker. Maar niets was blijvend. Wat ik nu doe, past me goed.”

7.

Wat is het grootste misverstand over jou?

,,Mensen denken wel eens dat komieken altijd maar grappig zijn. Maar dat is zeker niet het geval. In tegendeel zelfs, ik ben redelijk ernstig.”

Tags

DITJES EN DATJESINTERVIEWKOMIEKPHILLIPPE GEUBELSZEVEN VRAGEN AAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck