Koning Filip bevestigd ‘zeer moeilijke jeugd’

Filip
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

In een videochat voor ‘Rode Neuzen Dag’ sprak koning der Belgen Filip, met twee jongeren Jara Cabes (20) en Levi Vandenheede (22). Wanneer Jara een zeer persoonlijke vraag stelt over de jeugd van Filip geeft hij een bijzonder, openhartig antwoord.

Idolaat van muziek Hans Zimmer

Rode Neuzen Dag is een actie in België om geld op te halen voor schoolprojecten die jongeren fysiek en mentaal sterker maken. Met nu de focus op muziek als mogelijk ‘medicijn’. Iets waar Levi en Filip elkaar erg in lijken te vinden. Levi en Filip geven beiden enthousiast aan de muziek van Hans Zimmer te waarderen.

Moeilijke jeugd

,,Zeer moeilijk”, antwoordt koning Filip op de vraag naar zijn jeugd. De ouders van koning Filip, Albert II van België en Paolo Ruffo di Calabria, hadden een moeizaam huwelijk. De kinderen van Albert II en Paolo zouden vaak tijd hebben doorgebracht bij gastgezinnen, familieleden en gouverneurs.  “Toen was ik niet zo met muziek bezig, nu heeft muziek een grotere plaats in mijn leven. Je voelt je vrijer als je zelf kan spelen”, vervolgt Filip. “Soms lijkt de toekomst een beetje somber, maar ik denk dat er heel veel te doen valt.”

‘Je moet thuis over alles kunnen spreken’

Op de vraag van Levi of er bij Filip thuis de ruimte was om te praten over mentale problemen antwoordt de koning: ,,Je moet thuis over alles kunnen spreken. Als iemand van de familie problemen heeft, dan moet je dat gewoon zeggen. Dat vind ik heel belangrijk. Ik vind het belangrijk om te geloven in je eigen kracht.”

Tags

ALBERTFILIPKONING ALBERTKONING ALBERT IIKONING FILIP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck