Koning Harald viert verjaardag in besloten kring

Door: DitjesDatjes
21-02-2020

Koning Harald is vrijdag 83 jaar geworden. De Noorse vorst viert zijn verjaardag in besloten kring, zo laat een woordvoerder van het paleis weten aan Noorse media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Harald heeft een moeilijke periode achter de rug. In december stapte zijn voormalig schoonzoon Ari Behn, de ex-man van prinses Märtha Louise, uit het leven. In zijn nieuwjaarsrede sprak hij uitgebreid over het verlies. “Soms is het leven niet te verdragen. Voor sommigen wordt het zo donker dat niets helpt. Zelfs niet de liefde van hun geliefden. Sommigen zien geen andere manier dan het leven te verlaten. Degenen die achterblijven, moeten leven. Armer – zonder degene van wie ze hielden”, zo zei hij destijds.

Vorige maand werd Harald opgenomen in het ziekenhuis omdat hij last had van duizeligheid. De koning moest daar een week blijven en nam ook daarna nog rust. Zijn zoon kroonprins Haakon nam de taken waar.

Staatsbezoek aan Jordanië

Inmiddels is Harald weer opgekrabbeld en zal hij komend jaar ook niet stil zitten. Hoewel hij inmiddels de 85 nadert, is de koning absoluut niet van plan af te treden. Vorig jaar herhaalde Harald nog in een interview dat hij dat nooit zal doen. “Het is voor ons een traditie om tot het bittere einde door te gaan”, aldus de koning.

In 2020 gaat Harald in ieder geval op reis naar het Midden-Oosten. Van 2 tot en met 4 maart brengt hij samen met koningin Sonja een staatsbezoek aan Jordanië.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD