Koning krijgt geloofsbrieven voor het eerst digitaal overhandigd

Door: DitjesDatjes
10-05-2021

Koning Willem-Alexander krijgt woensdag voor het eerst de geloofsbrieven van nieuwe ambassadeurs in Nederland digitaal overhandigd. Door middel van videogesprekken worden de ambassadeurs van Mauritius, Haïti, Lesotho en Singapore digitaal door de vorst ‘ontvangen’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De landen hebben geen ambassade in Nederland, maar resideren in Brussel. Hiervandaan worden de betrekkingen met Nederland onderhouden. Bij de overhandiging van de geloofsbrieven is gekozen voor een videogesprek omdat niet noodzakelijk reizen vanwege het coronavirus wordt afgeraden.

De fysieke geloofsbrieven worden namens de koning door ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan op de Nederlandse ambassade in Brussel in ontvangst genomen. Normaal gesproken komen de ambassadeurs op Paleis Noordeinde en overhandigen zij hun geloofsbrief in levende lijve aan de koning.

Sinds de coronacrisis ziet de overhandiging er overigens anders uit dan normaal. De ambassadeurs worden met minder militaire egards ontvangen in Den Haag en mogen hun geloofsbrieven niet meer direct aan de koning overhandigen. In plaats daarvan leggen zij hun brieven op een tafeltje naast hem neer.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD