Koning ontbrak bij prominente Skippers tussen de wilde dieren

KLM
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

De society-rubrieken dromen ervan om nog een keer achter de schermen te kijken bij de exclusieve bijeenkomsten van het Skipper-gezelschap van luchtvaartmaatschappij KLM. Ze hadden ook dit jaar opnieuw géén toegang tot het diner van het elite-gezelschap dat afgelopen donderdag bijeenkwam in dierentuin Artis.

Het belangrijkste Skipperlid én ‘freelance KLM-medewerker’, koning Willem-Alexander, ontbrak tot zijn spijt. De vorst vliegt regelmatig in een van de blauwe vogels om zijn uren als piloot te maken, maar had verplichtingen in Den Haag.

Dat er warme banden tussen onze (Franse) nationale trots en het koningshuis zijn bewijst ook de ledenlijst: wijlen prins Bernhard was in de jaren ’50 een van de eerste Skippers.

Society_journaal_dend

De Skipper wordt op Schiphol en aan boord van een KLM-toestel met alle egards onthaald. Dat is natuurlijk heel fijn, maar los van dat voordeel, biedt het Skipper-netwerk meer voordelen.

Het traditionele Skipper-diner is namelijk een geweldig onderonsje waar prominente Nederlanders uit het bedrijfsleven, politiek, cultuur en sport elkaar ontmoeten. Judoreus Anton Geesink was lid en heden ten dage behoort ook kunstschaatser Sjoukje Dijkstra tot de gelukkigen.

Pieter van Vollenhoven bijvoorbeeld, binnenkort gaat hij opnieuw met zijn vrouw prinses Margriet naar Canada, nam de honneurs van de familie waar in de Amsterdamse dierentuin. Jaap de Hoop Scheffer, de voormalig secretaris-generaal van de Navo, heeft er bijna een dagtaak aan om commentaar te geven op de verschrikkelijke oorlog in de Oekraïne.

VVD-fractievoorzitter Annemarie Jorritsma in de Senaat is nog steeds een drukbezet mens. In Almere, de stad waar ze jarenlang burgemeester was, houdt iedereen zijn hart vast hoe groot de financiële tekorten worden van landbouwtentoonstelling De Floriade. Jorritsma nam het stokje over van de huidige staatssecretaris Eric van der Burg, die toezichthouder was.

Uiteraard hield de Artis-directie een praatje over hoe de dierentuin zich ontwikkelt en extra hulp is altijd nodig, was het signaal aan de Skippers want corona was ook voor Artis een beroerde tijd.

Een aantal Skippers ontbrak, onder wie enkele voormalig KLM-presidenten. Uiteraard werd de scheidend voorman Pieter Elbers lid van het Skippers-gezelschap. Hij wordt opgevolgd door Marjan Rintel die volgend jaar de Skippers zal toespreken. De Skippers-ledenlijst werd aangevuld met Heineken-voorman Dolf van den Brink en de bijna legendarische hotelier Roberto Payer.

En valt er nog meer te vertellen over deze Skipper-editie?

Nee, eigenlijk niet. Er was een prachtige zangeres die zorgde voor de muzikale noot en dat er twee dagen later door een wilde staking op Schiphol duizenden vakantiegangers urenlang op de luchthaven bivakkeerden was toen nog niet bekend.

Tags

ARTISKLMKONING WILLEM-ALEXANDERPIETER VAN VOLLENHOVENROBERTO PAYER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck