Koning spreekt met gedupeerden aardgaswinning in Groningen

Door: DitjesDatjes
14-10-2021

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag gesproken met gedupeerden van de aardgaswinning in Midden-Groningen. Hij bracht een bezoek aan de dorpen Overschild en Steendam, die beiden te maken hebben met aardbevingen als gevolg van de aardgaswinning.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Willem-Alexander begon zijn bezoek bij een melkveehouderij in Overschild. Hij sprak daar met de eigenaren en andere agrariërs uit de regio over de problemen die zij ondervinden door de gevolgen van de bevingen. Zo werd hem verteld dat boeren geconfronteerd worden met lekkende mestkelders en schade aan stallen.

Vervolgens ging de koning naar Steendam waar hij zich liet informeren over burgerinitiatieven voor het versterken van woonhuizen. Willem-Alexander sprak in het dorpshuis Kaap Steendam met vertegenwoordigers van het initiatief Dorp in eigen hand, waarbij inwoners uit Steendam en het nabijgelegen Tjuchem samenwerken om hun woningen te verstevigen. Ook bezocht Willem-Alexander twee woningen die momenteel worden versterkt en sprak hij met een bewoner over het proces van de verbouwing.

Willem-Alexander heeft de afgelopen jaren vaker bezoeken gebracht aan Groningen waarbij de gevolgen van gaswinning centraal stonden. Zo was hij al in Overschild, Siddeburen, Appingedam en in Leermens.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD