Koningin Elizabeth feliciteert Britse Leeuwinnen met winnen EK

Door: DitjesDatjes
31-07-2022

Koningin Elizabeth heeft het Britse vrouwenvoetbalteam gefeliciteerd met het winnen van de finale van het EK zondag. “Het is een belangrijke prestatie voor het gehele team en jullie ondersteunend personeel”, schrijft de koningin in een statement namens zowel haarzelf als de rest van de familie.

Het elftal onder leiding van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman won in de finale van het Europees kampioenschap van Duitsland met 2-1. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna invaller Chloe Kelly in de tweede helft van de verlenging met de winnende treffer het verschil maakte.

“Jullie succes gaat veel verder dan de trofee die jullie zo verdiend hebben gekregen”, stelt de oma van prins William. De prins was bij de wedstrijd aanwezig zonder zijn familie. “Jullie hebben iets neergezet dat als inspiratie geldt voor vrouwen en meisjes nu, en voor toekomstige generaties.” De Britse koningin hoopt dan ook dat de vrouwen van het team net zo trots zullen zijn op de impact die ze hebben gemaakt op hun sport, als op “het resultaat van vandaag”.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD