Koningin Elizabeth in Schotland niet naar kerk

Door: DitjesDatjes
08-08-2020

Koningin Elizabeth wist toen ze eerder deze week naar Schotland vloog dat haar traditionele vakantie op Balmoral dit jaar anders zou zijn dan in voorgaande jaren. De coronacrisis maakt contact met familie en vrienden moeilijk en uitstapjes buiten het kasteel en het landgoed ongewenst. De Queen (94) en haar man prins Philip (99) behoren nu eenmaal tot de leeftijdsgroep die bij besmetting met het virus extra kwetsbaar is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het zal voor koningin Elizabeth dan ook niet echt een verrassing zijn geweest dat haar wordt aangeraden af te zien van haar zondagse bezoek aan Crathie Kirk, vast ritueel tijdens de Schotse vakanties. De koningin slaat de diensten dit jaar over, meldt zaterdag de Daily Express.

Bij de kerk wordt de Queen gewoonlijk opgewacht door publiek, dat graag een glimp opvangt van haar opvangt. Ze wordt bij haar kerkgang vaak vergezeld door de familieleden die net dat weekeinde bij haar op Balmoral logeren. Buckingham Palace wilde verder geen details geven over de bezigheden van de koningin. Dat is privé, zo kreeg de Daily Express te horen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD