Koningin Elizabeth mag in augustus naar Schotland

Door: DitjesDatjes
05-07-2020

Het ziet er naar uit dat koningin Elizabeth en prins Philip hun traditionele zomervakantie in Schotland niet hoeven te missen. Dat meldt The Observer. Met ingang van 1 augustus worden de beperkende maatregelen opgeheven die vanwege de coronacrisis waren ingesteld voor ouderen boven de zeventig. Dat betekent dat de Queen (94) en haar man (99) vanuit Windsor Castle, waar ze in maart hun toevlucht hebben gezocht, naar Balmoral kunnen reizen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De koningin verblijft doorgaans ruim twee maanden in haar Schotse vakantieverblijf. De coronacrisis zette dit jaar vraagtekens bij de mogelijkheid die ruim 68 jaar oude traditie voort te zetten. Volgens Britse media zal de vakantie hoe dan ook anders zijn dan in voorgaande jaren omdat nog steeds wordt geadviseerd het aantal sociale contacten te beperken. Het ziet er dan ook naar uit dat Elizabeth niet zoals gebruikelijk de hele familie te logeren kan krijgen.

The Observer meldt dat in Schotland al voorbereidingen worden getroffen voor de komst van de koningin. De verwachting is dat ze per helikopter van Windsor naar Balmoral wordt gevlogen, om zo min mogelijk in contact te komen met buitenstaanders. De Queen is sinds de instelling van de Britse lockdown niet meer in het openbaar getreden, met uitzondering van een bekorte ‘Trooping the Colour’ in de vierhoek van het kasteel ter gelegenheid van de officiële viering van haar verjaardag.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD