Koningin Mathilde zit gesprek voor over duurzaamheid en armoede

Door: DitjesDatjes
03-09-2020

Koningin Mathilde van België heeft donderdag een rondetafel voorgezeten over duurzaamheid en armoede in het Koninklijk Paleis in Brussel. Onder meer vertegenwoordigers van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede en van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling namen deel aan het rondetafelgesprek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de vele gesprekken die de koningin had tijdens de laatste maanden kwam de toegenomen bestaansonzekerheid als gevolg van de coronapandemie vaak naar voren. Bovendien werd het verslag van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede voor de eerste maal gewijd aan deze belangrijke problematiek. Koningin Mathilde is pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Woensdag kreeg koning Filip ook bezoek op het paleis. Hij ontving de zes winnaars van de #hoopdoetleven-challenge. Voor de challenge werd gezocht naar getuigenissen van ‘coronahelden’, ofwel mensen die “zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor onze samenleving tijdens de coronacrisis.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD