Koningin Máxima maakt werk van haar bijbaan

Door: DitjesDatjes
11-11-2017

HILVERSUM – De functie van koningin Máxima als ‘speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling’ is een nieuwe fase ingegaan. Na het aantreden van de oud-premier van Portugal, Antonio Guterres, als opvolger van Ban Ki-moon als baas van de Verenigde Naties, zijn de taken van Máxima geruisloos verlengd.

Máxima liet weten dat haar werk voor de Verenigde Naties kwalitatief beter werd. De koningin steekt veel tijd in haar bijbaan bij de VN. Toch blijft het ondersteunen van Willem-Alexander bij het vervullen van zijn taken Máxima’s hoofdtaak, laat de Rijksvoorlichtingsdienst aan de NOS weten.

Volgende week donderdag houdt Máxima als speciale pleitbezorger een toespraak op het Singapore Fintech Festival over nieuwe technologie en financiële dienstverlening. Naar het festival komen zo’n 13.000 mensen uit zestig landen.

Twee weken geleden bracht Máxima in haar VN-functie een driedaags bezoek aan Nigeria. Ze bezocht er projecten rond het toegankelijk maken van simpele financiële diensten voor mensen in achterstandssituaties en sprak met topmensen uit de financiële en politieke wereld.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD