Koningin Paola speurt met jongeren naar Kuifje in museum

Door: DitjesDatjes
26-02-2020

De Belgische koningin Paola heeft woensdag samen met jongeren een bezoek gebracht aan het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. Samen hielden ze een speurtocht door het museum.

Het bezoek van de moeder van koning Filip vond plaats in het kader van het project Kuifje in België van stichting Habbekrats. Die organisatie brengt tijdens de voorjaarsvakantie een aantal Nederlandstalige en Franstalige Belgische jongeren in contact met jonge vluchtelingen. Een hele week lang trekken ze samen langs een paar belangrijke bezienswaardigheden in België met Kuifje als gids. “We brengen de jongeren, die anders niet zouden samenkomen, hier samen in goede en mooie omstandigheden. Je ziet dat de jongeren elkaar heel snel omarmen en voor elkaar beginnen te zorgen”, zegt Dries Boeye van Habbekrats tegen Belga.

Voordat de jongeren met de 82-jarige Paola aan de speurtocht begonnen, genoot het gezelschap van een stukje taart. Ondertussen deelden de jongeren hun verhalen en ervaringen met het project dat wordt ondersteund door de Stichting Koningin Fabiola. Die zet zich in voor jongeren die moeite hebben zich te integreren in de maatschappij.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen