Koningshuis houdt diversiteit personeelsbestand niet bij

Door: DitjesDatjes
24-06-2021

Er wordt niets bijgehouden over diversiteit onder werknemers van het koninklijk huis. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) aan Shownieuws. Eerder werd bekend dat het personeelsbestand van het Britse koningshuis niet divers genoeg is en dat Buckingham Palace streeft naar meer diversiteit binnen de hofhouding.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is dus onduidelijk hoe het personeelsbestand van ons koningshuis is opgebouwd. De Dienst Koninklijk Huis houdt niet bij hoeveel medewerkers met een migratieachtergrond voor hen werken, laat de RVD weten. Dat komt omdat het bij wet niet is toegestaan. De dienst houdt zich aan de richtlijnen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Het Britse koningshuis maakte de personeelssamenstelling wel bekend, waarschijnlijk vanwege het interview van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Die beschuldigden de koninklijke familie van racisme. Van de stafleden heeft 8,5 procent een migratieachtergrond, waar dat in het Verenigd Koninkrijk gemiddeld 13 procent van de bevolking is. Het koningshuis heeft zichzelf ten doel gesteld om volgend jaar de 10 procent te halen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD