Koreanen krijgen geen genoeg van Jan Kooijman

Door: DitjesDatjes
01-04-2019

Zuid-Koreanen kunnen maar niet genoeg krijgen van ‘onze’ Jan Kooijman. De Nederlandse acteur is in het Aziatische land zo populair dat de film ‘Verliefd op Cuba’ opnieuw gemonteerd wordt zodat Jan drie minuten langer in de film te zien is!

De populaire film is verkocht aan Zuid-Korea, maar regisseur Johan Nijenhuis heeft er wel flink werk aan. Hij moet namelijk een deel van de film opnieuw monteren. ,,We hebben meer scènes gedraaid waar hij vecht. Ik vond ze voor de Nederlandse versie wat te veel over de top. Maar op verzoek ga ik voor de Koreaanse versie weer de montagekamer in”, zegt de regisseur.

Het is geen verrassing dat Jan zo populair is in Korea. Twee andere films waarin hij de hoofdrol speelde, Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft, werden namelijk ook al goed ontvangen in Korea.

Top 10-film

Verliefd op Cuba vertelt over Loes, die plotseling wordt gebeld vanaf de Cubaanse ambassade dat haar dochter gaat trouwen met een Cubaan. Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit in haar ogen tot mislukken gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes echter haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan én met haar ex-man Alex.

De hoofdrollen worden gespeeld door Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman, Niek Roozen, Barbara Sloesen en Anouk Maas. De film staat al bijna twee maanden in de top 10 van best bezochte titels in de Nederlandse bioscopen. In totaal bezochten in Nederland al bijna 400.000 mensen de komedie.

 

Meer DenD