Kostuums House Of Gucci te zien in modemuseum Los Angeles

Door: DitjesDatjes
24-11-2021

De kleding die door Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto en overige castleden zijn gedragen in de film House Of Gucci zijn nu voor het publiek te zien in het Fashion Institute of Design And Merchandising (FIDM) in Los Angeles. De bruidsjurk die Gaga droeg als haar personage Patrizia Reggiani is het pronkstuk van de tentoonstelling. Dit meldt Variety.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het heeft acht tot tien weken gekost om de bruidsjurk te maken. Al het kant is er met hand opgenaaid, wat een secuur en tijdrovend klusje is,” aldus Janty Yates, de kostuumontwerper van de film. Zij was samen met Gaga’s visagiste Sarah Tanno en hairstylist Frederic Aspiras aanwezig bij de opening van de kledingexpositie.

Het kiezen van een bepaalde kleur kan soms van groot belang zijn, benadrukte Yates. “Zo heb ik Lady Gaga als Patrizia in een knalrood skipak neergezet op de besneeuwde bergen, omdat haar tegenspelers beide wit droegen. Zoiets steekt dan mooi af en geeft extra lading aan haar personage.”

De expositie is tot en met 4 december te zien in Los Angeles. Naast kostuums zijn er ook nooit eerder vertoonde video’s en foto’s te zien.

House Of Gucci gaat op 25 november in première in Nederlandse bioscopen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD