Kritiek op Badr die aan imago werkt

Badr Hari
Door: Lies Jansen
16-12-2019

Nog maar een paar dagen tot de wedstrijd waar iedereen op wacht. Kickbokser Rico Verhoeven (30) neemt het op tegen Badr Hari (35). De wedstrijd zal 21 december 2019 plaatsvinden in het Gelredome in Arnhem. Dat Badr geen al te best imago heeft is bekend. Maar nu probeert de kickbokser daaraan te werken.

‘Ik geloof niet dat je oprecht slecht bent’

Vlak voor de wedstrijd krijgt Badr veel media-aandacht. Zo is er een documentaire uitgebracht over de kickbokser. De document-serie ‘Badr’ is gepubliceerd op Videoland en gemaakt door Anna van ’t Hek. Het zal gaan over de voorbereidingen voor 21 december.

Badr noemt in het voorstukje van de documentaire dat hij niet gelooft in ‘slechte mensen’, maar wel in gemaakte fouten. ,,Je kan soms foute beslissingen maken in het leven, maar ik geloof niet dat je oprecht slecht bent.” aldus de kickbokser.
In een eerdere wedstrijd tegen Verhoeven, wist Badr het niet te winnen. Hierover vertelt hij: ,,21 december komt steeds dichterbij. Elke dag. Ik kan niet wachten om een aantal dingen recht te zetten.”

Badr heeft veel opgeleverd?

Ook benoemde ‘De Nieuwe Maan’ Badr positief, in een video ‘Wat heeft 50 jaar #Marokkanen ons opgeleverd?’. Hiermee staat Badr samen met voetballer Hakim Ziyech en burgemeester Ahmed Aboutaleb, in de top drie. Maar in de reacties lieten veel mensen weten het er absoluut niet mee eens te zijn, dat Badr wat heeft ‘opgeleverd’. Zo worden er reacties geplaatst met een link naar een rechterlijke uitspraak over Badr, en worden er uitspraken gedaan over zijn criminele verleden. Badr zou een aantal jaar geleden, de Selfmade-miljonair Koen Everink zwaar mishandeld hebben in een skybox tijdens Sensation White in Amsterdam.  

Meer DenD