KRO-NCRV zet de Westerkerk in Amsterdam in regenboogkleuren

Door: DitjesDatjes
29-07-2021

KRO-NCRV verlicht vanaf donderdag de Westerkerk in Amsterdam, gelegen naast het Homomonument, in regenboogkleuren. Hiermee wil de omroep op een grootse manier steun uitspreken aan de gaycommunity. De speciale verlichting blijft te zien tijdens de Pride Amsterdam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In radioprogramma’s van Ruud de Wild, Stefan Stasse en Hijlco Span wordt de komende twee weken ook uitgebreid aandacht besteed aan de lhbti-emancipatie. Ook het logo van KRO-NCRV zal de komende twee weken op televisie de regenboogkleuren hebben.

Pride Amsterdam vindt de komende twee weken in flink uitgeklede vorm plaats. De wereldberoemde botenparade gaat niet door vanwege corona en de grote feesten, zoals Milkshake en Funhouse, zijn ook allemaal geschrapt door de nieuwe richtlijnen van het demissionaire kabinet.

Het is niet de eerste keer dat KRO-NCRV zich hard maakt voor de regenbooggemeenschap. Tijdens de Pride Amsterdam werd vorig jaar de hashtag #liefdeisvooriedereen gelanceerd. Veel programma’s stonden toen ook in het teken van Pride Amsterdam. De omroep deelde vorige maand ook regenboogvlaggen uit aan Oranjefans toen het Nederlands elftal in Hongarije moest spelen. Het EU-land voerde onlangs een wet in die onder meer het promoten van homoseksualiteit en geslachtsveranderingen bij jongeren verbiedt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD