KRO-NCRV: zingende Van Rossem zou in december te zien zijn

Door: DitjesDatjes
14-08-2020

Als de crowdfunding om Maarten van Rossem aan het zingen te krijgen slaagt, zal zijn karaoke-moment in december op televisie te zien zijn. Dat laat de KRO-NCRV desgevraagd aan het ANP weten. In de feestmaand start de volgende reeks van De Slimste Mens, die in oktober en november wordt opgenomen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Fans van Van Rossem startten vrijdag een inzameling om het norse jurylid van de populaire kennisquiz aan de belofte te houden die hij donderdagavond in de uitzending deed. De historicus beloofde presentator Philip Freriks voor 10.000 euro over te halen te zijn tot een karaokepoging. “We vinden het heel leuk dat de fans van het programma zo enthousiast zijn”, aldus de zegsvrouw van KRO-NCRV. “Als deze poging het bedrag te behalen slaagt, vinden we zeker wel een momentje in de nieuwe reeks om Maarten een podium hiervoor te bieden.”

Van Rossem zelf stelde vrijdag dat hij sinds 1962 niet meer gezongen heeft, maar hij beloofde zich wel aan zijn woord te houden als de collecte daadwerkelijk het doel behaalt. De historicus twijfelt nog welk nummer hij gaat vertolken. Tot de mogelijkheden behoren Boer, er ligt een kip in het water of iets van de Beatles.

Presentator Philip Freriks sprak in een reactie al bij voorbaat van een “historisch moment” in de lange geschiedenis van het populaire programma. De Slimste Mens trekt vrijwel dagelijks rond de anderhalf miljoen kijkers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD